The funny thing is, it actually works.

Sourcing en talent Mapping

Wij zoeken en vinden (sourcen) voor u een lijst met minimaal 30 kandidaten die passen binnen de vacature. Deze lijst bestaat uit alle informatie die nodig  is om in contact te komen met de kandidaat; dit kan een telefoonnummer of e-mail adres zijn, maar ook een LinkedIn-, Twitter- of Facebookaccount. Hierdoor kunnen uw recruiters tijd besteden aan het benaderen, spreken, testen, voorbereiden en aanbieden van de kandidaat aan de afdeling of manager.

Short recruitmentprocess

Wij ondersteunen u met een talentsourcer voor minimaal 1 dag in de week, voor een periode van maximaal 6 weken. De talentsourcer zal samen met de “hiring manager" de specifieke behoefte opstellen en een lijst samenstellen met geschikte kandidaten en zorgen dat kandidaten bij u op gesprek komen.

Full recruitmentprocess

Wanneer er meer vacatures open staan kunnen wij u ondersteunen met een “in house” recruiter (full- of parttime) waarbij het volledige proces tot aan het aanbieden van de overeenkomst uit handen genomen zal worden. Deze recruiter zal in het zoeken ondersteund worden door een of meerdere sourcers.

Recruitmenttraining

Samen kijken we naar de verschillende wervingskanalen en de beste manier om ze te gebruiken. Wij laten u zien hoe u uw doelgroep het best kunt benaderen en hoe u zo breed mogelijk kunt sourcen. Wij leren u hoe u gebruik kunt maken van de reguliere en beschikbare databases en tevens gaan wij dieper in hoe kandidaten met specifieke kennis en vaardigheden gevonden kunnen worden.

Content, messaging en reach

Wij helpen u de competenties van de personen die u zoekt te bepalen, en laten zien hoe u systemen bouwt om ze te vinden. We kijken naar hoe u zichzelf online presenteert, en helpen u in het schrijven van recruitmentadvertenties om de juiste mensen aan te trekken door optimaal gebruik te maken online employmentb

Processen

Zonder quality recruitment processes zullen de beste mensen gaan werken voor uw concurrenten. Door middel van workshops en trainingen helpen wij u met het opzetten van een compleet en goed draaiende recruitmentafdeling die niet alleen aansluit bij de visie van uw bedrijf maar die direct toegevoegde waarde levert.

Talentsourcing

Wij zoeken, vinden en benaderen kandidaten die passen binnen de vacature. Hierdoor nemen we veel voorbereidend werk van uw recruiters uit handen, waardoor zij zich kunnen focussen op het "hiringprocess".

Consultancy en training

In dit digitale tijdperk gebeurt het dat organisaties binnen een jaar groeien van kleine startup naar een bedrijf waar meer dan 100 personen werken. Ook gevestigde organisaties zijn steeds wendbaarder om aan de veranderende klantvraag te blijven voldoen.

Aandacht van deze organisaties zal moeten blijven uitgaan naar haar corebusiness, maar tevens zal er ook naar wervingsstrategieën, processen en structuren gekeken moeten worden om weerbaar te blijven.

Wij ondersteunen dit door uw organisatie te adviseren en uw mensen te trainen op het gebied van sourcing, recruitment en employmentbranding.

Tijdelijke ondersteuning

Vanuit ons eigen team of de mensen waar wij mee samenwerken kunnen wij u (tijdelijk) ondersteunen met recruitment- en/of sourcingcapaciteit.